Maandag werd bekend dat de Raad van Commissarissen (RvC) Danny Blind heeft voorgedragen als nieuw lid. Blind was echter niet de eerste kandidaat op de lijst.

Volgens De Telegraaf stond Frank Rijkaard bovenaan de verlanglijst. Rijkaard liet echter weten dat hij geen officiële functie meer wil bekleden, waarna de namen van Henk ten Cate, Morten Olsen en Edo Ophof op een shortlist werden gezet.

Uiteindelijk werd in het geval van Ten Cate de afstand met de Verenigde Arabische Emiraten te groot geacht, zou Olsen te oud zijn en Ophof te licht. Door de naam van Louis van Gaal werd bij vorbaat al een streep gezet omdat hij te dominant is. Vervolgens droeg rvc-voorzitter Leo van Wijk op verzoek van de directie de naam van Danny Blind aan.

In 2012 voerden Johan Cruijff en een groep oud-spelers nog een rechtszaak om de benoeming van Blind tot technisch directeur tegen te houden. Cruijff, Edwin van der Sar en Marc Overmars hadden echter geen onoverkomelijke problemen met Blind, in tegenstelling tot Wim Jonk en Dennis Bergkamp die inmiddels vertrokken zijn. Blind zegt dan ook geen wrok te koesteren tegen de directeuren. “We zijn inmiddels jaren verder en ik kijk naar de toekomst. De afgelopen jaren ben ik, onder meer als bondscoach, vaak bij Ajax geweest zonder enig gevoel van wrok. Het contact met Marc en Edwin is ook prima.”