De eerste Klassieker van dit seizoen is in een gelijkspel geëindigd. De Amsterdammers waren beter, maar kregen in de laatste minuten van de wedstrijd de 2-2 om de oren. Ajax speelde een kleine kwartier met 10 man en tot die tijd was er geen vuiltje aan de lucht. Na de rode kaart, keerde het om. Ajax ging verdedigen en Feyenoord vol op de aanval.

Ajax en Feyenoord waren aan elkaar gewaagd in de eerste periode van de wedstrijd. Kansjes over en weer. Beide partijen speelden erg slordig, waardoor het spel alle kanten op ging. Echter, de eerste grote kans was van Mathijsen. De Feyenoorder kreeg de bal via een hoekschop op zijn hoofd en kopte de bal maar net langs de goede kant van de paal. Ajax kwam niet verder dan afstandschoten die makkelijk te pakken waren voor de keeper van Feyenoord. Desondanks waren het de Amsterdammers die de score opende in De Kuip. In de twaalfde minuut kreeg Christian Eriksen de bal van Ryan Babel. De Deen rondde vervolgens beheerst af.

Ajax controleerde de wedstrijd en had in die periode geen moeite met de Rotterdammers. De eerste gele kaart van de wedstrijd kwam op naam van Niklas  Moisander. De Fin was de enige bij Ajax die op scherp stond en mist hierdoor de wedstrijd tegen Vitesse. In de 23e minuut maakte Jean-Paul Boëtius de 1-1 en kwam Feyenoord op gelijke hoogte. Verhoek kwam aan de zijkant door en gaf de bal laag voor. Immers miste de bal volledig, maar achter hem stond Boëtius. De debutant schoot de bal in het net.

Ondanks het doelpunt voor Feyenoord, bleef Ajax de controle houden. Sana kreeg een goede kans, maar Lamprou kon keren. Aan de andere kant waren er ook grote kansen. Verhoek werd weggestuurd door het midden en kon oog in oog met Vermeer de 2-1 maken, maar hij schoot de bal naast de goal. In de tweede periode van de eerste helft, werd Feyenoord echter wel sterker en Ajax werd slordiger. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Ajax een vrije trap op een mooie plek, maar de bal ging ver over en naast

Vroeg in de tweede helft, kreeg Feyenoord zijn eerste gele kaart. Immers maakte een gemene overtreding op Poulsen en kreeg terecht de gele kaart. Uit de vrije trap die Ajax kreeg, scoorde Siem de Jong de 1-2 voor de Amsterdammers. De vrije trap werd genomen door Eriksen, waarna De Jong de bal kon intikken met zijn knie. De wedstrijd werd harder en harder. Feyenoord maakte meer gemene overtredingen en dat zorgde ook voor de tweede en derde gele kaart voor Feyenoord. De gele kaarten kwamen op naam van De Vrij en Martins Indi. In de 55e minuut kwam Ajax met de schrik vrij. Immers kwam vrij in het strafschopgebied, maar schoot vervolgens hoog over de goal.

In die fase van de wedstrijd kwam er weer meer overwicht en Ajax liet Feyenoord komen. Ajax bleef de wedstrijd wel gewoon controleren en was sterk in die fase. Na een corner in de 60e minuut kreeg Schöne een goede kans. De corner werd snel en kort genomen, waardoor de Deen helemaal vrij stond aan de zijkant van het strafschopgebied. Het schot ging echter naast het doel van goalie Lamprou. Ajax liet zien mooi te kunnen combineren, maar dat leidde tot niks. Feyenoord kwam er bijna niet meer aan. Toch kwam Feyenoord wel met een goede kans. Een vrije trap werd door niemand aangeraakt, maar Kenneth Vermeer verwerkte de bal knap tot een hoekschop.

Feyenoord begon de jacht naar de gelijkmaker. Schaken kwam door op rechts en zette de bal goed voor. Immers kopte de bal net naast het doel. Ajax kwam steeds minder in het spel voor. In de 75e minuut gaf Nijhuis een gele kaart aan Moisander, dit betekende einde wedstrijd voor de verdediger. De Fin mocht eerder gaan douche na een lichte overtreding op Pellè. De Boer wilde geen risico’s nemen en wisselden Schöne voor Dijks. Ajax leunde op de verdediging na de rode kaart van de verdediger. Siem de Jong kreeg kort na de rode kaart van Moisander ook een gele kaart te zien. Om het duel helemaal dicht te gooien, wisselden de Boer Babel voor Enoh en ging in de laatste minuten van de wedstrijd alleen nog maar verdedigen. Het mocht alleen niet baten. In de 90e minuut schoot Pellè de bal op fraaie wijze achter Vermeer en sleepte zo een gelijkspel eruit voor Feyenoord. Vermeer redde Ajax uiteindelijk nog en behoedde Ajax voor een nederlaag. Een voorzet kwam op het hoofd van Pellè en Vermeer pakte de bal fenomenaal en verwerkte het tot hoekschop.

Door dit gelijke spel moet Ajax toezien hoe de concurrentie later op de dag verder kan uitlopen. Zowel PSV, FC Twente als Vitesse komen later op de middag in actie en kunnen dus maximaal twee punten uitlopen op de Amsterdammers.