Ajax heeft vrijdagavond met 0-2 verloren van Willem II. De Amsterdammers hadden vooral moeite met zichzelf en daar wisten de bezoekers, die uitstekend in vorm zijn de laatste tijd, van te profiteren.

Erik ten Hag begon met Klaas Jan Huntelaar in de punt van de aanval en hield zodoende het middenveld met Van de Beek, Martínez en Ziyech intact. Hierdoor schoof Dusan Tadic naar de rechterflank. Noa Lang startte als linksbuiten. Ajax was slordig en had op de helft van Willem II moeite om er doorheen te komen. Eigenlijk werden er vanaf het begin al voorzetten de zestien in geslingerd richting Huntelaar, waarvan de meesten mislukten. Het goede combinatiespel van Ajax was ver te zoeken. Vlak voor rust counterde Willem II over de rechterflank na een corner van Ajax. Dest haalde Nunnely onderuit in de zestien en de Tilburgers kregen een strafschop: 0-1.

Na rust begon Ajax eigenlijk nog wel vrij aardig. Het zette de bezoekers onder druk en er kwamen kansen, maar ook werd er weer veel op de voorzet richting Huntelaar gespeeld. Ook nu zonder succes. Na een uur spelen nam de druk meer en meer af. Kansen voor Ajax kwamen er wel, maar niet echt grote uitgespeelde kansen. Van de Beek en Ziyech waren met schoten dicht bij een goal, maar de bal ging twee keer rakelings naast. Dankerlui wist aan de andere kant wel het net te vinden en besliste de wedstrijd. Ook na de tweede treffer van Willem II kreeg Ajax nog kansen, maar onder andere Van de Beek (lat) en Martínez (naast) wisten niet te scoren.

En zo leed Ajax de eerste thuisnederlaag in de Eredivisie onder Ten Hag. Zo’n twee jaar nadat de Amsterdammers in eigen huis verloren van FC Utrecht, destijds getraind door de huidige hoofdtrainer van Ajax.