Jong Ajax heeft, na vier wedstrijden zonder overwinning, weer eens de drie punten gepakt. Al snel maakte de Amsterdamse beloften duidelijk dat er niet veel te halen viel voor Roda JC. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 5-1 overwinning.

Noa Lang zorgt voor goede start
Jong Ajax begon enorm sterk aan de wedstrijd. Allereerst werd Lang weggestuurd door Cerny, Lang schoof de bal vervolgens goed langs de keeper, waardoor de beloften al snel op voorsprong kwamen. Lang speelde overigens op het middenveld, waar hij de meeste wedstrijden bij Jong Ajax als buitenspeler speelt, echter maakte hij vanavond op het middenveld (in een vrije rol) een goede indruk.

Enkele minuten later viel ook de tweede goal. Na een mislukte volley van Ter Heide en een mislukte omhaal van Traoré, kreeg Jensen de bal voor zijn voeten en hij twijfelde niet en schoot binnen. Dit bracht de gedachten even terug naar de laatste wedstrijd, waar Jong Ajax ook snel op een voorsprong van twee goals kon komen, maar toch de overwinning verspeelde (3-3, tegen Dordrecht).

Bijna elk schot is raak
Enorm veel kansen waren er niet, maar wel was bijna elk schot raak op de Toekomst. Zo maakte Cerny tien minuten voor rust de derde treffer voor Ajax, de Tsjech kwam niet voor het eerst deze wedstrijd naar binnen en schoot raak. Roda JC deed snel weer wat terug, nadat de bal op de stip werd gelegd. De penalty viel ongelukkig via de paal en Kotarski binnen.

Echter was ook dit niet de ruststand, want enkele seconden voor het rustsignaal kreeg Jong Ajax nog een corner. In de rebound kreeg Ter Heide de bal vlak voor het doel in zijn voeten en hij tikte de bal op intuïtie met zijn hak binnen.

Na rust bleef het ‘slechts’ bij een doelpunt. Na een afgeslagen corner schoot Schuurs de bal van een meter of 18 binnen.

Traoré of Pereira?
Traoré, die niet scoorde, werd tien minuten voor tijd afgelost door Pereira. Het lijkt erop alsof zij elkaar elke wedstrijd afwisselen. Vorige week begon Pereira namelijk en nu begon Traoré weer. Het zou ook opvallend zijn om Pereira volledig te passeren, aangezien hij een prima indruk maakte in de eerste seizoenshelft. Op deze manier maken beiden hun minuten.