Vak410 is woensdagavond met een update naar buitengekomen over de boycot. Mogelijk is het sfeervak komende donderdag tegen Fenerbahçe weer aanwezig in de ArenA. De afgelopen weken was Vak410 afwezig na gebeurtenissen op Sportpark de Toekomst rond Ajax-PSV.

Rond de thuiswedstrijd tegen PSV werden meer dan honderd supporters onterecht gearresteerd. Er werd toen door de politie en het OM onder andere meldplicht en gebiedsverboden aan onschuldige supporters uitgedeeld. Ook werden 126 fans drie dagen lang, onterecht, vastgehouden. Ajax heeft zich vervolgens ingezet voor de onschuldige supporters. Vak410 brengt op de website daarover het volgende naar buiten: “Ajax is zich vanaf dat moment in gaan zetten voor deze supporters, want kon zich ook niet vinden in deze belachelijk opgelegde maatregel. Ajax heeft bij gemeente en politie aangedrongen om de meldplicht en gebiedsverboden voor supporters die (duidelijke zichtbaar op camerabeelden) niet aan het hek hebben gezeten in te trekken. Vanavond hebben wij vernomen dat dit voor een deel van de onschuldige supporters is gelukt. Wij hopen dat de rest spoedig en vóór morgen zal worden ingetrokken. Mocht dit het geval zijn dan zullen wij als groep VAK410 weer aanwezig zijn in het stadion. We hebben daarnaast goede afspraken kunnen maken met Ajax over het beleid met betrekking tot spandoeken, kaartverkoop voor het vak en het invullen van seizoenskaarten.”

Als morgen het gebiedsverbod wordt ingetrokken van het restant onschuldige supporters dan zal Vak410 weer aanwezig zijn bij de thuiswedstrijden van Ajax. “Als voor morgenavond meldplicht en het gebiedsverbod zal worden ingetrokken van het restant van de bewezen onschuldige (camerabeelden) supporters zullen wij als groep VAK410 weer aanwezig zijn bij de thuiswedstrijden. Trekt OM/politie meldplicht niet in, dan zal een groot deel wel weer aanwezig zijn in het stadion, maar zullen er geen doeken, drums etc. aanwezig zijn. Totdat ook de overige onschuldige jongens uit onze groep weer naar binnen mogen.”

Vak410 laat ook weten de acties van Ajax richting de onschuldige supporters te waarderen. Zo zullen de fanatieke supporters in ieder geval weer aanwezig zijn bij uitwedstrijden en zullen zij Ajax steunen richting de Klassieker. “Doordat Ajax geen sancties zal opleggen aan supporters die bewezen onschuldig zijn en meldplicht alleen is uitgedeeld voor de komende 10 thuiswedstrijden kunnen we wel weer als gehele groep aanwezig zijn bij uitwedstrijden. Ook zullen wij aanstaande zaterdag de spelers laten zien dat we volledig achter hen staan bij de training voor de klassieker.” Ajax nieuws Ajax1.nl