Robert Muric moet een streep zetten door de resterende wedstrijden van het huidige seizoen. De Kroatische rechtsbuiten liep in de wedstrijd van Jong Ajax tegen FC Emmen een blessure op aan zijn hamstring en het herstel blijkt langer te duren dan aanvankelijk gedacht.

Via zijn Facebook-pagina maakte Muric vanmorgen zelf het vervelende nieuws bekend. “Helaas is het seizoen voorbij voor mij. Ik kreeg vandaag te horen dat mijn herstel langer zal duren dan ik had gedacht. Ik werk er iedere dag aan om het toch nog te bespoedigen”

Muric kwam dit seizoen tot 28 wedstrijden voor Jong Ajax en mocht van Frank de Boer debuteren in het eerste elftal tegen Excelsior. Tijdens zijn invalbeurt tegen Excelsior liet Muric direct zien erg getalenteerd te zijn met een mooie assist op Davy Klaassen. Ook mocht Muric nog invallen tegen Willem II, maar daar blijft het dit seizoen dan ook bij.

De twintigjarige Muric moet zich nu gaan richten op het nieuwe seizoen. In dit nieuwe seizoen wil Muric ongetwijfeld een vaste plaats in het eerste elftal gaan afdwingen, maar dan moet hij eerst afrekenen met de zware concurrentie van Anwar El Ghazi, Lasse Schöne, Amin Younes en Viktor Fischer. Ook zullen verhuurde buitenspelers als Sheraldo Becker en Queensy Menig graag voor hun kansen bij Ajax willen gaan.