Ajax v Dnipro Dnipropetrovsk
De basis van Ajax in het thuisduel tegen Dnipro Dnipropetrovsk

Ajax is vanavond in de Amsterdam ArenA uitgeschakeld in de Europa League. De Amsterdammers kwamen in de reguliere speeltijd nog wel op 1-0 voorsprong maar uiteindelijk was er een verlenging nodig. Hoewel beide teams scoorden was het Dnipro dat doorgaat naar de kwartfinales omdat hun uitgoal dubbel telt.

Doordat de eerste wedstrijd in Kiev was geëindigd in 1-0 voor Dnipro moest Ajax in Amsterdam minstens 1 goal maken om een verlenging af te dwingen. De Amsterdammers begonnen dan ook rap aan de wedstrijd. Ajax kreeg goede kansen maar mistte net het laatste tikje. Zo waren El Ghazi en Milik dichtbij de openingstreffer, maar de bal van El Ghazi werd gestopt en Milik schoot naast. Na zo´n twintig minuten kreeg Dnipro een aantal corners en draaiden de rollen om. Ajax mistte scherpte en speelde te gehaast waardoor de bal telkens snel weer werd ingeleverd.  In de 36e minuut kreeg Ajax een goede kans via Bazoer, El Ghazi en Kishna maar laatstgenoemde kreeg zijn voet net niet tegen de bal aan. Even later kreeg ook Milik een goede kopkans maar ook deze kwam niet in het doel terecht. Met een gelijkstand gingen de spelers weer de kleedkamer in.

Dnipro leek in het begin van de tweede helft iets beter uit de startblokken te komen. Ajax kreeg nog wel een goede kans door Bazoer maar zijn schot werd tegengehouden. Zijn goal in de 60e minuut was dan ook precies wat Ajax nodig had. Door een blunder van Egidio kon Bazoer de bal meenemen en scoren. Na de goal kreeg Ajax nog een aantal kansen. Zo ging een afstandsschot van El Ghazi naast en moest de keeper zich strekken bij een schot van Bazoer. In de laatste tien minuten gebeurde er niet veel wat ervoor zorgde dat er een verlenging moest worden gespeeld.

Na wat balbezit en een kleine kans voor Ajax scoorde Dnipro aan de andere kant. Slecht verdedigen van Bazoer en Van Rhijn zorgde ervoor dat Konoplyanka op randje zestien de bal achter Cillessen kon tikken. Door de goal moest Ajax twee keer scoren, omdat de goal van Dnipro dubbel telt. Als antwoord werd Mike van der Hoorn ingebracht als stormram. Hij was dan ook degene die een paar minuten voor tijd scoorde en Ajax weer hoop bracht. Na een schot van Klaassen wist Van der Hoorn uit de rebound te scoren. Het lukte uiteindelijk niet om nog een goal te scoren waardoor Ajax was uitgeschakeld in de Europa League. Ajax nieuws Ajax1.nl