Als er één ding duidelijk is geworden, na de dubbele confrontatie met het immense kapitaal uit Manchester, dan is het wel dat Ajax zo snel mogelijk uit de Nederlandse competitie gehaald dient te worden. Lijkt mij beter voor iedereen.

Het is nu wel duidelijk dat we in Amsterdam toe zijn aan een pure Champions League op wekelijkse basis, 28 wedstrijden lang. Van begin september tot ergens eind maart. De kampioenen van de 14 grootste competities, die strijden om het kampioenschap van Europa. Dan heb ik het dus over clubs als bijvoorbeeld Manchester United, Bayern München, Barcelona, Juventus, Arsenal, Porto, AC Milan en Ajax. Als beginnetje.

De onderste 4 spelen in april promotie/degradatie met de bovenste vier uit de Euro League, waar leuke koopclubs als Chelsea, Inter, Benfica, Manchester City en Real Madrid opereren. Dat kan geinige duels opleveren, gezien hun financiële huishouding. Een optie zou dan kunnen zijn om tijdens die Play-Offs de rest van de avond live een camera te zetten, op in de rust ontslagen trainers. Zodat we weten hoe en of die mensen thuiskomen. Is maar een ideetje.

Onder de Euro League zou dan…

Lees verder op: ronschiltmans.nl