Carel Eiting lag lange tijd uit de roulatie met een blessure, maar is inmiddels weer helemaal fit. In Oostenrijk bereiden de Ajacieden zich momenteel voor op het nieuwe seizoen. In het begin van het afgelopen seizoen begon de middenvelder nog in de basis, maar door blessures moest hij het succesvolle jaar vooral vanaf de zijlijn meemaken. “Ja, dat was heel lastig, maar het was nou eenmaal de situatie, dus moest ik er maar zo snel mogelijk mee zien te dealen. Ik moest de knop gewoon omzetten en zorgen dat ik zo fit mogelijk zou terugkomen om tijdens deze voorbereiding te laten zien wat ik kan”, vertelt hij aan Ajax Life.

“Er zijn bij elke speler wel honderd dingen om te noemen die beter kunnen. Vorig jaar focuste ik me ook al op de dingen waar ik minder goed in ben. Dat is nu niet anders”, vervolgt hij. “Denk dan aan het fysiek nog meer meters maken en het nog fitter en sneller worden. Ik denk dat dit jaar heel belangrijk is dat ik voetballend het team kan helpen en juist vanuit mijn kracht speel en nog dwingender wordt.”

Deze week werkt Eiting niet alleen hard met de andere Ajacieden, maar geniet hij zo nu en dan ook even van de omgeving in Oostenrijk. “Kijk eens om je heen. Het is echt een schit-ter-en-de omgeving… Als je dat ziet, geweldig. Echt geweldig. Het veld is goed, het hotel is uitstekend en we zitten op korte fietsafstand van het trainingscomplex. Qua weer kan het hier zomaar heel warm worden, maar het kan ook flink regenen. Maar goed, we mogen echt niet klagen. Het is uitstekend geregeld allemaal.”

Van de Beek: “Manier van spelen zo snel mogelijk terug krijgen”