De basis van Ajax zoals die grotendeels zal gaan zijn tegen Sturm Graz volgende week, speelde een oefenwedstrijd tegen Wolverhampton. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Carel Eiting startte ook in de basis en kijkt tevreden terug op de afgelopen week en zijn eigen wedstrijd. “Allereerst was deze wedstrijd heel leerzaam. Wolverhampton heeft een goede ploeg en maakte vorig jaar indruk. Het was een zware trainingsweek en dan wil je graag zien hoe je er voor staat in de laatste 90 minuten voor het duel met Sturm Graz volgende week”, begint Eiting het gesprek met Ajax TV.

“We zijn redelijk fit. Er was een fase dat we wat wegzakte, maar we hebben natuurlijk ook een zware trainingsweek in de benen waarin we heel veel hebben gedaan. We hebben nog een kleine week en voor mijn gevoel staan we er goed voor”, vervolgt de middenvelder.

Dit seizoen is er wederom veel concurrentie op het middenveld. Eiting is redelijk tevreden over wat hij deze week heeft kunnen laten zien aan de staf. “Uiteindelijk ben je nooit helemaal tevreden, want het kan logischerwijs altijd beter. Maar ik denk dat ik een paar goede wedstrijden heb laten zien. Vooral in de intensiviteit moet je stappen maken, omdat je op een hoger niveau speelt nu. Dat heb ik gelukkig nu een paar wedstrijden achter elkaar kunnen doen. Dat is heel goed voor mijn ontwikkeling. Ik ben blij met hoe het tot nu toe is gegaan. Ik houd me niet zoveel bezig met de beoogde basis. (…) Iedereen in de selectie heeft zin om weer echt te gaan beginnen.”