© Proshots

Carel Eiting heeft vanochtend zijn contract bij Ajax tot en met de zomer van 2022 verlengd. De 19-jarige middenvelder hoort sinds deze zomer vast bij het eerste elftal. “Wat dit voor mij betekend? Ik denk dat het op zich wel logisch is dat ik hier heel erg trots op ben. En ik denk ook dat dit voor iedereen die mij heeft geholpen de afgelopen jaren een mooi moment is in mijn carrière”, vertelt Eiting trots aan Ajax TV.

“Ik wil dit seizoen zo goed mogelijk spelen. Het beste uit mezelf naar boven halen en veel wedstrijden spelen”, vervolgt het talent, die al sinds 2007 in de jeugdopleiding van Ajax speelt. “En daarnaast lijkt het me ook logisch dat ik zo veel mogelijk minuten wil gaan maken in het eerste dit seizoen. Vorig seizoen zou ik voornamelijk alleen mee gaan trainen en kijken hoe het zou lopen met eventuele blessures of wat dan ook. Dit seizoen werd het eigenlijk direct duidelijk dat ik bij het eerste zou horen met de selectiefoto en mijn naam in de kleedkamer. Dat is heel gaaf. Het is toch leuk dat je naam in de kleedkamper van Ajax 1 staat. Nu is het eigenlijk al weer normaal aan het worden, maar een jaar geleden was dat nog niet normaal.”

Marc Overmars is ook blij met het verlengen van het contract van Eiting. “Ik denk dat de meeste Ajax-volgers hem wel kennen. Hij speelt al ontzettend lang in de jeugd, heeft altijd een goede ontwikkeling doorgemaakt, is altijd positief en laat dat ook altijd zien. We denken dat er nog heel erg veel rek en toekomstmuziek in hem zit. En gelukkig is het weer een speler die vanuit de jeugd, hopelijk, gauw op de deur klopt. Natuurlijk verwachten we wel veel van hem, maar daarmee moeten we ook niet overdrijven. In de zin van dat we zeggen dat hij bijvoorbeeld 15 tot 20 wedstrijden in het eerste móét spelen dit jaar. Nee, dat zou natuurlijk hartstikke mooi zijn. Hij moet dit seizoen gewoon hard blijven werken, leren en sterker worden op de trainingen en de wedstrijden.”