© Proshots

Carel Eiting kijkt terug op een fantastische week. De middenvelder scoorde vorige week vrijdag in Jong Ajax zijn eerste twee doelpunten in het betaalde voetbal, zat zondag in de wedstrijdselectie van het eerste en scoorde dinsdagavond een geweldig doelpunt in de UEFA Youth League. “Het is een droomweek. Ik kan me ook niet herinneren dat ik zo vaak voor de camera moest verschijnen. Een prachtige week, dat lijkt me logisch”, laat hij weten aan Ajax TV.

“Nu moet ik doorzetten en doorpakken en keihard blijven werken. Het lijkt me mooi om dit seizoen mijn Eredivisiedebuut te mogen maken, maar daar heb ik nu geen haast mee. Ik wil gewoon zo goed mogelijk blijven spelen in de wedstrijden in de Youth League of in de Jupiler League”, vervolgt Eiting.

Ook de Youth League-overwinning op Juventus kwam ter sprake. “Vooraf teken je hier absoluut voor. 2-0 is qua resultaat uitstekend. Vlak voor rust kwam de bal voor mijn rechterpootje en hij ging er mooi in. Ik ben links, als ik deze bal nog honderd keer zou schieten dan twijfel ik of ‘ie er nog een keer zo in zou vliegen. Ik ben blij dat de bal er ook op zo’n moment ingaat. Vooral ook voor het team. Wie die goal maakt is ondergeschikt. Het is heel leuk en mooi dat ik zo’n goal mag maken. Door de goal gingen we met 1-0 de rust in en dan komt er toch een bepaald vertrouwen in de ploeg. En dat merkte je ook in de kleedkamer. Iedereen had veel vertrouwen in de tweede helft. Vlak na rust maken we ook de 2-0.”