Carel Eiting speelde zaterdag met Ajax tegen VVSB. De middenvelder speelde de gehele tweede helft en kijkt uit naar het nieuwe seizoen. “Dit soort ambiance is juist enorm leuk. Heel veel mensen die komen voor een leuke voetbalmiddag en dat proberen we ze te geven”, vertelt hij in gesprek met Voetbal Inside.

Volgende stap

“Deze voorbereiding is wel wat anders voor mij, omdat ik al een heel jaar volle bak heb meegelopen met de eerste selectie. Dus je bent wel een jaar verder. Dat merk je wel. We hebben nu een hele jonge groep en ik ben al een van de jongens met iets meer ervaring. We missen nog veel jongens en daarom was deze groep vandaag wel erg jong, maar dan merk je bij jezelf dat je al wel wat hebt meegemaakt”, vervolgt Eiting. “Het is tijd om de stap te maken, maar wanneer dat komt weet ik niet. Vorig jaar was wat dat betreft relaxter, maar voor m’n gevoel zat ik er wel dicht tegen aan. Ik hoop dit jaar weer een stap te zetten.”

Sturm Graz

Al vrij snel neemt Ajax het in de voorronde van de Champions League op tegen Sturm Graz. “Ik weet op dit moment nog niet heel veel van ze, maar we hebben nog voldoende tijd om meer over ze te weten te komen. Het wordt een lastige wedstrijd en dat zal het altijd worden in een Europese wedstrijd, maar we gaan wel naar onszelf kijken. Gewoon een zo goed mogelijke prestatie neer gaan zetten. Of ik Schöne uit het elftal werk voor die wedstrijd? Haha, wat wil je dat ik daar op zeg. Ja, ik hoop het, maar ik moet gewoon rustig blijven dan komt het goed.”

Bekijk het hele interview: