Carel Eiting viel tegen PEC Zwolle in na rust. De talentvolle middenvelder wist al de hele dag dat de kans groot was op speelminuten, omdat Lasse Schöne wat last had. “Ik moest vanaf vanochtend al klaar zijn voor een eventuele invalbeurt. Lasse had wat last. Ik weet wat de taken zijn in één. Wat de trainer me mee gaf was dat ik mezelf moest zijn, dominant en de bal vragen”, laat hij weten aan AT5.

“Ik zit nu een halfjaar vast bij het eerste. Ik kon niet wachten om in te vallen”, vervolgt hij. “Ik had heel veel zin om deel te zijn van het team. Ik vond het fantastisch om er te staan. Er staan natuurlijk twee vrienden achter me, dus dat was wel heel leuk. De drie punten zijn natuurlijk het belangrijkst, dus het is een mooie middag.”

Tegen PEC speelde Ajax een goede wedstrijd, maar drukte dat alleen niet uit in de score. “Over de hele wedstrijd heb ik niet echt het gevoel gehad dat we iets zouden gaan weggeven. Misschien heel even op het einde bij die corner. In de eerste helft hadden we twee of drie goede kansen die erin hadden gekund. Dan sta je zo 0-2 of 0-3 voor en dan doe je prima zaken voor rust. In de tweede helft was dat eigenlijk hetzelfde. We waren dominant en goed aan het voetballen.”