Carel Eiting speelde dinsdagmiddag 45 minuten mee in de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht. Ajax speelde met een mix van reservespelers van het eerste en talenten van Jong Ajax en O19 die (nog) geen interlandverplichtingen hadden. De middenvelder is blij met zijn eerste minuten. “Het voelde goed, maar het was wel zwaar. Ik heb lang en hard getraind, maar een wedstrijd is iets compleet anders. De eerste 25 minuten ging het conditioneel goed, daarna werd het al wel weer zwaar. Ik ben nu vrij stijf en moe”, laat Eiting weten aan Ajax TV.

De Ajacied keerde al eerder terug van zijn knieblessure, maar kreeg tot drie keer toe te maken met een terugslag. Hij doet daarom nu voorzichtig aan. “Het is gewoon lastig te zeggen. Ik sta hier al voor de derde keer. We hebben nu voor een bepaald plan gekozen om fit terug te keren. Daar sta ik honderd procent achter.”

“Waar ik nu ben in dat proces? Ik heb 45 minuten gespeeld. Dat waren mijn eerste minuten sinds een tijd, dus ik moet nu vooral kijken naar hoe mijn knie ervoor staat”, vervolgt Eiting. “Conditioneel moeten er nog stappen worden gemaakt. Ik moet veel wedstrijdritme opdoen en dan alles geven. Ik merk nu nog dat ik af en toe terugval. De terugslag was lastig, maar ik ga niet bij de pakken neerzitten. Ik focus me op waar ik invloed op heb en dat is zo sterk mogelijk terugkomen. Dit was een belangrijke stap. Het liefst wil je 45 minuten top spelen, maar dat zit er conditioneel nog niet in. Ik moet niet te snel gaan. Ik wil graag, maar samen met de mensen om me heen maak ik de juiste keuze. Soms moet ik een stapje terugdoen of af en toe twee vooruit. Ik wil dat dit mijn seizoen wordt. We zijn pas net begonnen. Hopelijk kan ik dit nu volhouden.”

Eiting trefzeker bij rentree in besloten oefenduel met FC Utrecht