Carel Eiting stond afgelopen seizoen lange tijd aan de kant met een knieblessure. De middenvelder is langzaam weer wedstrijdfit aan het worden en wilt zichzelf in de basis gaan knokken. “Het staat er heel goed voor met mijn knie. De knie is weer ‘schoon’. Dat is heel belangrijk, want dat maakt de kans op een terugval niet heel groot. Het is nu een kwestie van opbouwen en wedstrijdfit worden. Het zijn vooral de fysio’s die me nu moeten afremmen. Voor mijn gevoel ben ik al fit. En dat ben ik ook wel, want als ik speel heb ik geen last meer. Maar het gaat er om hoe mijn knie daarna reageert”, laat hij weten aan AT5.

Ultieme uitdaging

“We proberen het rustig op te bouwen en dat gaat nu heel goed. Ik train steeds vaker hele trainingen mee en ik heb ook al elf-tegen-elf meegedaan. Dus het gaat de goede kant op”, vervolgt Eiting, die zich dit seizoen in de basis hoopt te spelen. Al weet hij ook dat het geen makkelijke opgave gaat worden.

“Ik wil dit jaar wel zeker de stap gaan maken naar de basis. Dat moet ik zelf gaan laten zien. Hoe het met mijn geduld zit? Het gaat er meer om dat ik zelf goed presteer, dus ik kijk alleen daar naar. Het gaat nu geweldig met Ajax. Het is eigenlijk de ultieme uitdaging om je nu in zo’n team te spelen. En ik heb de overtuiging dat ik het kan en het gaat er nu om dat ik mezelf ga laten zien.”

Onana: “Wil vechten voor nieuw succes met Ajax”