Carel Eiting stond woensdagavond tegen Sturm Graz opnieuw in de basis. De middenvelder hield daarbij onder meer Donny van de Beek op de bank. Zelf is de jonge Ajacied vooral blij met het behalen van Europees voetbal. “We zijn in ieder geval blij met Europees voetbal en richten ons op dinsdag”, aldus Eiting tegenover Voetbal Inside.

Alert en scherp

“We waren vanavond alert en scherp, want het was nog niet gespeeld”, gaat Eiting verder. “We wisten wel dat als we hier zelf goed speelden, dat we er dan met een overwinning vandoor gingen. Of ze ons mee of tegen zijn gevallen? Zo bekijk ik het eigenlijk niet. Ik kijk gewoon puur naar onszelf. We hebben thuis goed gespeeld en hier hebben we bij vlagen ook goede dingen laten zien. Uiteindelijk zeggen de goals ook genoeg over de verhoudingen tussen de twee teams.”

Eerder scoren

Eiting zag daarnaast in deze wedstrijd voldoende verbeterpunten. “Vooral die eerste goal moet eerder vallen. Die viel in de negenendertigste minuut, dus die moet eerder. Dat is wel iets waar we aan kunnen werken, dat die eerste goal sneller valt of dat de eerste kans erin gaat. Ja, hoe gaan we dat aanpakken. Meer op trainen denk ik.”

Goede spirit

Of het nu aan de overwinningen, aankopen of iets anders ligt, duidelijk is dat Ajax meer spelvreugde dan vorig jaar uitstraalt. Ook Eiting merkt dat er een goede sfeer in de spelersgroep heerst. “Ik heb natuurlijk vorig jaar wat minder op het veld gestaan. Ik kan het dit jaar wat meer zien. Ik denk dat er een goede spirit heerst. Het is gewoon zaak om dat elke week vol te houden, want als het volgende week niet zo is, dan spreken we weer dat het niet goed is. Nu twee goede wedstrijden.”

Knokken voor plek

De middenvelder is tevreden over zijn eigen optreden in de twee wedstrijden tegen Sturm Graz “Als je twee keer Europees start, dan heb je inderdaad het gevoel dat je stappen maakt. Maar we hebben een hele brede en goede selectie, dus het blijft voor mij zaak om elke dag keihard te werken en te knokken voor mijn plek. Ik heb absoluut een stapje gezet, maar ik moet volgende week weer laten zien op de training dat ik er wil staan dinsdag en dan is het weer aan de trainer.”