Carel Eiting mocht zaterdag tegen FC Emmen in de basis beginnen bij Ajax. De middenvelder was belangrijk met een aantal goede passes en assist. “Het was een lekkere wedstrijd en 5-0 is een goede uitslag. We scoorden al binnen de eerste tien minuten een goal. Dat maakt het eigenlijk nog prettiger om te spelen. Voor mijn gevoel wilden zij er toen ook af en toe nog uitkomen, waardoor er nog meer ruimte kwam voor ons om te voetballen. Als die eerste goal snel valt, dan doet dat ons wel goed”, vertelt Eiting in gesprek met AT5.

Andere beleving

“We speelden zeker niet op halve kracht. We probeerden het baltempo wel hoog te houden”, vervolgt hij. “Ik ben het wel eens dat er in de Europese wedstrijden een andere beleving is. Maar dat proberen we elke week te laten zien. We zijn er als groep heel erg mee bezig om het elke wedstrijd te laten zien, dus ik vind het te makkelijk als mensen het afschuiven op het mentale gedeelte. Als je ons voor de wedstrijd ziet, zijn we allemaal heel gretig.”

Eigen rol

Eiting hoopt zelf op veel minuten dit seizoen. “Ik voel me goed. Hoe ik mijn rol dit seizoen zie? Iemand die zeker minuten zal maken en je probeert je rol constant wat omhoog te krijgen. Elke week is het afwachten wat mijn precieze rol is: starten of invallen of er naast zit. Als je er aan hebt geroken en weet hoe gaaf het is, dan wil je het liefst elke week spelen natuurlijk.”

Kiev-uit

Komende dinsdag neemt Ajax het met een 3-1 voorsprong op tegen Dinamo Kiev voor een plek in de Champions League groepsfase. “We zijn heel erg scherp. We zijn niet van plan om het weg te geven, maar Kiev is zeker geen slechte ploeg. Dus we zullen zelf goed moeten gaan spelen daar.”

Ten Hag: “Het was een prima, collectieve teamprestatie”