Jurgen Ekkelenkamp scoorde zaterdag twee keer tegen Feyenoord O19. De middenvelder is op dreef dit seizoen en is topscorer van Ajax O19. Een paar dagen ervoor, in de UEFA Youth Leaguewedstrijd tegen Hammarby O19, zat het hem even tegen en lukte het maar niet om te scoren. “Misschien heb ik de doelpunten wel bewaard voor de mini-Klassieker? Tegen Feyenoord zaten ze er gelukkig lekker in”, laat hij weten op Ajax.nl.

Het talent heeft veel diepte in zijn spel. Dit terwijl hij nu eigenlijk pas voor het derde jaar op het middenveld speelt. “Dit is nu mijn 3e jaar als middenvelder, daarvoor speelde ik centraal achterin. Toen scoorde ik altijd al meer dan normale verdedigers. Bij corners stond ik altijd op de goede plek. Ja, ik denk dat ik een neusje voor de goal heb. (…) Mijn diepgang zorgt er ook voor dat de rechtsbuiten meer ruimte krijgt. De linksback moet dan kiezen; naar binnen of niet? Ché (Nunnely, red.) of ik staat dan helemaal vrij. Het is een opdracht die ik uitvoer, zo simpel is het.”

Ekkelenkamp genoot zaterdag met volle teugen van de mini-Klassieker die door het team van trainer John Heitinga met 4-0 werd gewonnen. “Het was een speciale dag. De mini-Klassieker is altijd bijzonder. Er waren echt heel erg veel supporters aanwezig. Soms keek ik tijdens de wedstrijd naar het publiek, dat helemaal tekeer ging. Ik zag ze allemaal springen, dat was echt genieten”, vertelt het talent, die zichzelf omschrijft als een teamspeler. “Ik denk dat ik een échte teamspeler ben, die alles voor het team geeft. Daarnaast heb ik veel scorend vermogen. Waar ik mezelf kan verbeteren? Mijn dribbel, linkerbeen en ook het koppen kan nog wat beter. In de ochtend hebben we meestal specifieke trainingen voor zulke vaardigheden, daar werk ik hard aan om mezelf te verbeteren.”