Ajax O19 werd vandaag gekoppeld aan PSG O19 in de UEFA Youth League. De play-off-wedstrijd wordt begin februari afgewerkt op Sportpark de Toekomst. Jurgen Ekkelenkamp kijkt al uit naar het Europese topduel. “Paris Saint-Germain vind ik wel een leuke tegenstander. Het is een grote club, maar ik denk dat het ook een team is waartegen we wel kans maken”, reageert de middenvelder op Ajax.nl op de loting.

Het 17-jarige talent heeft de Fransen zien spelen in de groepsfase. “Ik vond ze in het laatste duel niet heel sterk. Ze hebben een fysiek sterke middenvelder die me wel opviel. Verder is het een fysieke ploeg, maar ze verloren met 3-1 van Bayern München.”

Ekkelenkamp heeft veel zin in de Youth League-wedstrijd. Ook omdat de laatste wedstrijd van Ajax O19 in het toernooi niet goed was. “Ja, dat klopt. De laatste wedstrijd tegen Legia Warschau was niet best. Nadat we met 1-4 hadden gewonnen in Polen, kwamen we in Amsterdam met 0-2 achter. Toen heb ik wel een beetje gevreesd dat we niet door zouden komen. We hebben daarvan wel geleerd dat het nooit zeker is dat je doorgaat, ook al win je de eerste wedstrijd ruim.” Tegen PSG zal er echter maar één wedstrijd worden gespeeld. “Daarmee zijn we in het voordeel omdat we thuis spelen. Wij kunnen beter voetballen dan zij. Maar dan moeten we wel uit de fysieke duels kunnen blijven.”