Jurgen Ekkelenkamp is ontzettend blij met zijn kansen in het eerste elftal. De jonge middenvelder mocht vorig seizoen al meespelen tegen VVV Venlo, AZ en Excelsior en is deze week meegereisd naar Duitsland. “Het is bijzonder dat ik die kansen al heb gekregen. Dat voelt goed. Ik hoop dat ik ook volgend seizoen speeltijd blijf krijgen met invalbeurten. Ik hoop een vaste basisspeler te worden bij Jong Ajax. Natuurlijk droom ik van een basisplaats in het eerste, maar zover is het nog lang niet”, vertelt het realistische talent  in gesprek met ELF Voetbal.

“Het is mijn droom om hier jarenlang in het eerste te spelen. Ik heb niet voor niets zo lang gestreden voor een plek in de opleiding”, vervolgt Ekkelenkamp, die op jonge leeftijd een keer werd afgewezen door Ajax. “Ik wilde per se naar Ajax en had daar alles voor over. Ajax is al sinds ik me kan heugen mijn lievelingsclub. Het was al snel mijn grote droom om hier te spelen.”

Dat hij alles voor zijn droom over heeft, bleek al wel op jonge leeftijd. “Ik had vroeger ook andere opties, zo kan ik nadat ik bij Ajax werd afgewezen naar FC Utrecht. Maar ik wist meteen dat ik dat niet ging doen. Ik wilde naar Ajax en zou daarvoor alles geven.”