Jurgen Ekkelenkamp werd vorig weekend verrast door het telefoontje van Ajax’ teammanager Tjerk Smeets. De 17-jarige middenvelder ondertekende vorige maand een driejarig contract en mocht deze week mee op trainingskamp met het eerste. “Zaterdag om 20:00 uur ging mijn telefoon. Ik zat gewoon thuis op de bank. Het was de teammanager van Ajax 1 Tjerk die mij belde. ‘Gefeliciteerd, je mag mee op trainingskamp’, zei hij. Ik dacht aan een grap, maar 5 minuten later ging mijn telefoon weer en was het mijn eigen trainer John Heitinga. Toen wist ik dat het echt was”, blikt Ekkelenkamp trots terug op Ajax.nl.

De middenvelder heeft voor de tweede seizoenshelft genoeg doelen voor ogen. “Ik wil kampioen worden met Ajax O19 en de Youth League winnen. Persoonlijk wil ik mij verder ontwikkelen, met name fysiek, qua snelheid en mijn linkerbeen. Dat kan ik bereiken door hard te trainen. Het doel is om vaker met Ajax 1 mee te trainen. Dat ik nu al mee mocht op trainingskamp met Ajax 1 naar Portugal had ik aan het begin van het seizoen nooit verwacht.”

Het niveau kan Ekkelenkamp goed bijhouden, ook al is het – uiteraard – wel hoger dan in O19. “Het gaat natuurlijk wel wat sneller als bij de O19, dat is logisch. Net als dat het niveau hoger ligt. Maar ik vond wel dat ik goed mee kon komen. Die verloopt prima. Iedereen is erg aardig. Ik trek het meeste op met Leon Bergsma, Mitchel Bakker en Kaj Sierhuis. De sfeer is net zoals bij de O19. Ik lig op de kamer bij Mitchel Bakker. Die ken ik al 5 jaar en dat klikt goed. Dat is dus erg gezellig.”