Komende zondag speelt Ajax in eigen huis tegen FC Twente. Winst is het enige wat telt, maar ook elk doelpunt kan van cruciaal belang zijn. Zo weet ook Ajax-huurling Zakaria El Azzouzi. De spits van Twente realiseert zich het belang van de wedstrijd, maar zal naar eigen zeggen niet gaan inhouden als hij oog in oog met Jasper Cillessen staat. “Dan ram ik die bal er gewoon in”, zegt El Azzouzi tegenover De Telegraaf.

Wie aan een titelstrijd en Ajax-huurlingen denkt, denkt al gauw aan het Vertonghen-scenario. De Belgische verdediger scoorde in 2007 tegen de Amsterdammers. Een doelpunt met grote gevolgen, want door het gelijke spel zou Ajax uiteindelijk de titel mislopen.  “Als ik daaraan ga denken, ben ik sowieso verloren. Aan dat Vertonghen-scenario ben ik de laatste weken al vaak herinnerd. En ook in dat geval kan Ajax de titel nog pakken, al ziet het er dan niet heel mooi uit. Ik hoop dat ze kampioen worden, maar zondag wil ik dat FC Twente wint. Dat is de club waar ik nu voor speel.”

El Azzouzi ligt in Amsterdam nog vast tot medio 2020. Hij beseft zich dat een dergelijke glansrol voor Twente hem in Amsterdam niet in dank wordt afgenomen. “Supporters van Ajax kotsen me dan misschien uit, maar dat hoort erbij. Dat is voetbal. Ik wil laten zien wat ik kan. Dan moet ik dus goed spelen, zodat ik volgend seizoen misschien weer terug naar Ajax kan. Ik wil altijd scoren, dus ook zondag.”

De spits scoorde in elf wedstrijden drie keer voor Twente.