Anwar El Ghazi promoveerde afgelopen seizoen met Aston Villa naar de Premier League, nadat Derby County met 2-1 werd verslagen in de finale op Wembley. Na afloop deed de oud-Ajacied zijn interviews in een shirt met de naam en rugnummer 34 van Abdelhak Nouri. Tegenover VTBL zegt El Ghazi nog vaak stil te staan bij zijn vriend, die in de voorbereiding in 2017 ernstige hersenschade opliep.

“Dat was puur uit liefde naar hem toe”, blikt El Ghazi terug op zijn eerbetoon. “Eigenlijk wilde ik het shirt tonen na mijn doelpunt. Probleem was dat ik op dat moment al een gele kaart had. Ik wilde het risico op een rode kaart niet lopen in zo’n belangrijke wedstrijd. Gelukkig kon het na afloop alsnog.”

“Als er speciale wedstrijden zijn, dan wil ik dat shirt dragen voor Nouri. Ik bid elke dag voor hem. Als ik in Amsterdam ben ga ik ook regelmatig op bezoek bij hem”, aldus de aanvaller. “Ik doe het puur uit liefde. Natuurlijk is het een tijdje geleden. Ik kan ook best begrijpen dat er mensen zijn die denken: ‘Nu is het even genoeg geweest’. Maar voor mij voelt het goed.”

“Ik vind het echt verschrikkelijk wat er is gebeurd. Zoiets wens je niemand toe, laat staan zo’n lieve jongen. Iedereen heeft een warm gevoel bij Appie. Dan is het fijn om af en toe een gebaar te kunnen maken.”