Ajax speelt komende zondag haar laatste wedstrijd van 2015. Anwar El Ghazi begon de eerste seizoenshelft uitstekend: de vleugelaanvaller scoorde in de eerste negen wedstrijden acht keer. Hij kijkt tevreden terug op de seizoenshelft van Ajax. “We staan eerste en hebben veel punten gepakt. We staan er nu goed voor en ik vind dat we het in de competitie goed hebben gedaan. Over de eerste seizoenshelft ben ik tevreden over de competitie, maar jammer dat het Europees niet is gelukt”, vertelt El Ghazi aan Ajax TV.

Persoonlijk startte het seizoen voortvarend voor El Ghazi. Een blessure gooide echter roet in het eten, waardoor het daarna wat minder ging. De aanvaller hoopt na de winterstop de goede lijn van voor zijn blessure weer op te pakken. “Het ging eigenlijk zoals het hoort te gaan bij een aanvaller. Het ging zo goed dat je wel een tegenslag kon verwachten, want ik bleef maar scoren en goed presteren. Op een gegeven moment gaat dat minder worden. Nu is het zaak om goed te beginnen aan de nieuwe seizoenshelft en hard te blijven werken. Want ik geloof erin dat hard werken wordt beloont. Het enige wat ik nu moet doen, is weer mijn voeten laten spreken.”

El Ghazi raakte in de Europa Leaguewedstrijd tegen Fenerbahçe geblesseerd aan zijn enkel. De 20-jarige aanvaller vond het daarna moeilijk om zijn ritme terug te vinden en weer volledig aan te sluiten bij de groep. “Het was een vervelende blessure, waardoor ik moeilijk in mijn ritme kon komen. Ik heb volgens mij drie á vier wedstrijden gespeeld, waarbij ik in twee of drie wedstrijden inviel. Afgelopen zondag mocht ik weer starten, maar ging het wat minder. Dan is het moeilijk om weer aan te haken bij het team. Dan merk je dat je weer op gang moet komen. Dat was lastig.”

Frank de Boer gaf na Utrecht-Ajax aan de overtuiging te missen in de acties van El Ghazi. De twee hebben er samen over gesproken en hij ziet dat zelf ook zo. In de rust sprak de aanvaller zelfs met Bergkamp over het ontbrekende vertrouwen. “Ik heb het samen met hem er over gehad. In de rust sprak ik ook al met Bergkamp dat het vertrouwen ontbrak. Het voelde niet meer gewoonlijk. Toen ik de actie inzette voelde ik me helemaal niet op mijn gemak, terwijl dat juist mijn kwaliteit is. Dat is iets om goed over na te denken. Gelukkig heb ik zo meteen even de tijd om alles te laten bezinken en om alles op me af te laten komen. Dan kan ik me straks weer aan iedereen laten zien. Aan de trainer, aan de staf, aan het publiek en om weer te laten zien wie de echte Anwar El Ghazi is. De overtuiging om langs je man te gaan mistte ik afgelopen zondag zelf ook. Als die overtuiging mist, heb je kans dat het negen van de tien keer niet lukt. Ik ben nooit tevreden. Ik wil het liefst zoveel mogelijk doelpunten scoren en assists afleveren. Ik heb nu acht doelpunten achter mijn naam staan, maar dat heb vooral te danken aan het begin van het seizoen. Wanneer ik tevreden ben? Bij zoveel mogelijk. We zien het wel aan het einde van het seizoen.”

Ondanks dat de vleugelaanvaller al stiekem uitkijkt naar de tweede seizoenhelft wil hij 2015 komende zondag wel goed af sluiten met het team. “Uiteraard met een overwinning, want dan zijn we zeker van de eerste plaats. Dan gaan we de winterstop in als eerste, dat is natuurlijk wat we willen. De concurrenten zitten ons op de hielen, dus het is belangrijk dat we de wedstrijd gaan winnen. Natuurlijk met mooi voetbal, want dat hoort wel als Ajax zijnde. We gaan er gewoon alles aan doen om een mooie uitslag neer te zetten”, aldus El Ghazi.