Anwar El Ghazi verwacht dat Ajax na het gelijkspel tegen FC Utrecht erin zal slagen om de laatste drie wedstrijden te winnen de titel te pakken. “Het gaat nu om het doelsaldo. We moeten gewoon drie keer op rij winnen, het maakt niet uit hoe. Geen steek meer laten vallen”, vertelt de aanvaller die tegen FC Utrecht weer een keer in de basis mocht beginnen aan Nu.nl.

De eerstvolgende tegenstander die wacht is sc Heerenveen. El Ghazi beseft dat dat een lastige wedstrijd zal worden. “Net als Utrecht heeft Heerenveen aardig wat kwaliteit, dat laten ze vooral de laatste weken zien. Het wordt niet makkelijk. Er zal ook druk zijn, maar die druk is er al weken. Daar kunnen wij mee omgaan.”

Terug naar de wedstrijd van gisteren. Zes minuten voor tijd keek Ajax nog tegen een 0-2 achterstand aan en verlieten enkele Ajax-supporters al het stadion. “Op dat moment dacht ik niet meer dat we nog een punt zouden pakken. Het werd alles of niets met lange ballen op Mike van der Hoorn en dan voor de tweede bal gaan. Dat pakte gelukkig goed uit. Davy Klaassen schoot hem uitstekend in en daarna kwam het alsnog goed doordat we een strafschop kregen.”

De omstreden penalty was na afloop hét gespreksonderwerp.  El Ghazi begrijpt dat de Utrecht-speler gefrustreerd waren na de wedstrijd. “In het veld dacht ik nog dat het een penalty was, maar eenmaal terug in de kleedkamer hoorde ik al dat het geen overtreding was. Ik snap daarom de boosheid bij FC Utrecht en misschien ook wel bij PSV. Maar ja, dat is ook voetbal. De ene keer zit het mee en soms zit het tegen. Gelukkig pakte het dit keer allemaal in ons voordeel uit.”