Anwar El Ghazi vertelde tegenover Ajax TV dat de motivatie misschien wel het probleem is van Ajax, de titel is naar Eindhoven en de tweede plaats is eigenlijk een feit.

“Wij maakten de kansen gewoon niet af. En NAC speelde juist wel goed. Het lag misschien ook wel aan de motivatie. Bij vlagen lieten we wel zien dat we echt wilden doordrukken, maar het is niet gelukt”, meldde El Ghazi. “Het beste aan deze middag was nog de rentree van Viktor Fischer. Hij liet op de trainingen al zien heel gretig te zijn om weer te voetballen. Het hele team is heel blij voor hem”, vertelde El Ghazi na afloop van het duel tegen de ploeg van de ‘geschorste’ Robert Maaskant. Ajax nieuws Ajax1.nl

Davy Klaassen vind dat Ajax dit seizoen snel moet vergeten. “Dit is heel frustrerend, het was geen beste wedstrijd. We kregen nog wel de kansen, maar als je die ook niet maakt dan wordt het moeilijk. Van die drie grote kansen moeten er toch zeker twee hangen. Ik weet niet of je nog van pech kunt spreken. Het gebeurt veel te vaak, we moeten nu gewoon heel hard werken. Het tempo lag vandaag veel te laag”, aldus de jonge middenvelder, die uitkijkt naar vakantie. “Die tweede plek zou geen probleem meer moeten zijn, maar dit seizoen moeten we snel vergeten.”