In gesprek met de Volkskrant gaat Anwar El Ghazi in op zijn ontwikkeling, zijn geloof en hoe het is om een talent van Ajax te zijn.

Er is niemand kritischer op El Ghazi dan hijzelf. “Als ik mezelf terugzie, dan denk ik: waar ben ik mee bezig?”, bekritiseert de talentvolle aanvaller zijn eigen ontwikkeling in de Volkskrant, “Ik kan meer doen in het verdedigen, in het druk zetten naar voren. Maar ik zie soms ook een zelfverzekerde rechtsbuiten van 1 meter 88 die zijn mannetje opzoekt. Dan denk je: nu gaat er wat gebeuren. Ik probeer er altijd wat van te maken als ik de bal heb. Ik heb liever dat ik over mijn voeten struikel als ik een actie maak dan dat ik niks doe. Nooit geschoten is altijd mis.”

De meeste fans van Ajax hebben hoge verwachtingen van El Ghazi. De 20-jarige aanvaller is het daarmee eens. “Want dat doe ik van mezelf ook. Vanaf nu gaat het erom de stap te maken van talent naar volwassen speler.” El Ghazi heeft het afgelopen jaar naast de reguliere trainingen van Ajax vaak nog individueel getraind. Ook kreeg hij tips van zijn idool: Cristiano Ronaldo. “Het komt erop neer dat je altijd harder moet werken dan de rest. Dat je gedisciplineerd moet zijn, op je eten moet letten, op tijd naar bed moet. Dan ben je al een heel eind.”

De afgelopen periode was het voor El Ghazi moeilijk om op zijn voeding te letten vanwege de Ramadan. “Natuurlijk weet ik dat het niet goed voor me is, maar mijn geloof staat boven alles. Ajax respecteert dat ook. Daarvoor ga ik ze terugbetalen op het veld.”

Bij Ajax ligt de lat altijd hoog als het gaat over de prestaties. Ook voor jonge talenten zoals El Ghazi. “Het is heel moeilijk”, erkent de aanvaller aan de Volkskrant. “Ze noemen je een groot talent, maar als je een slechte wedstrijd speelt, branden ze je af. Daar moet je mee omgaan. Het enige wat je kunt, is je voeten laten spreken. En positieve energie halen uit de mensen met wie je het moet doen. Anders ga je blokkeren.” Ajax nieuws Ajax1.nl