Na vier groepswedstrijden is het al duidelijk dat Ajax ook dit jaar niet zal overwinteren in de Champions El GhaziLeague. Dinsdagavond nemen de Amsterdammers het in Parijs op tegen Paris Saint-Germain, om te strijden voor de derde plek in de poule en dus Europa League-voetbal. En hoewel het krachtsverschil op papier groot is, heeft Anwar El Ghazi veel vertrouwen in de ontmoeting met de Franse kampioen.

“Ik ben realistisch, Paris Saint-Germain is een topclub. Maar in september hebben we ze op 1-1 gehouden. Ook in Parijs moet er dus iets te halen zijn voor ons”, zo zegt hij tegenover NUsport. “We moeten ook gewoon derde worden. Dat was al onze doelstelling en ik heb er ook alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Hopelijk zetten we dinsdag in Parijs al een stap daarnaartoe.”

Afgelopen zaterdag was El Ghazi nog belangrijk met een treffer in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Heerenveen. Toch was de jonge vleugelspeler niet tevreden over zijn spel. “Die goal was de enige bal die ik zaterdag goed geraakt heb. Na een paar goede weken zat ik deze keer geen moment in de wedstrijd. Misschien hoort dat ook wel een beetje bij mijn leeftijd, maar ik moet zo’n wedstrijd wel zien als een leermoment.”

Toch beseft El Ghazi heel goed wat hij momenteel allemaal meemaakt. “Ik leef op dit moment ook een beetje mijn droom. Ik geniet van elk moment dat ik in de Arena of in een ander groot stadion mag spelen. Een blijer mens dan ik kom je op dit moment niet snel tegen.” En als hij dinsdag, net als in oktober tegen FC Barcelona in Camp Nou, weer scoort? “Dan word ik gek. Maar goed, ik hoop in eerste instantie vooral dat ik überhaupt ga spelen, dat vind ik al fantastisch.” Ajax nieuws Ajax1.nl