Anwar El Ghazi speelde op jonge leeftijd ooit in de Feyenoord-opleiding. Als D-junior werd de inmiddels 20-jarige aanvaller weggestuurd vanwege gedragsproblemen. El Ghazi noemt het zijn eerste grote teleurstelling als voetballer. “Mijn probleem was dat ik op trainingen nooit echt mijn best deed. Ik deed eigenlijk maar wat. Had geen zin om te luisteren. Ik was veel te speels, me totaal niet bewust van de kansen die me werden geboden. Ik werd gewaarschuwd door Feyenoord. Een keer, twee keer, maar ik was vooral aan het lachen. Probeerde elke situatie met een hakje of een panna op te lossen. Ik was nog een baby’tje”, vertelt El Ghazi in de nieuwe krant van Ajax Life.

Nadat hij werd weggestuurd was hij ‘helemaal klaar’ met de Rotterdamse club. Achteraf gezien was dat niet geheel onlogisch. “Als jonge jongen uit Barendrecht had ik vroeger al eigenlijk meer met Ajax dan met Feyenoord. Ajax was ook een bewuste keuze, daar zag ik als jonge speler meer kansen. Niet in de laatste plaats omdat Ajax de laatste jaren een chronisch gebrek aan rechtsbuitens had.”

Komende zondag neemt Ajax het, samen met El Ghazi, om 12.30 uur op tegen Feyenoord. Het volledige verhaal van de aanvaller, zijn mentor Tony Pengel en zijn jeugdtrainer is te lezen in de nieuwe krant van Ajax Life.