Anwar El Ghazi was zaterdag als invaller belangrijk voor Ajax. De vleugelaanvaller kwam vlak na rust in het veld voor Lasse Schöne en gaf na een uur spelen, na een mooie actie, een goede voorzet op Davy Klaassen, die de 0-1 maakte. “Ik heb een assist geleverd en daar ben ik heel blij mee. Ik moest van de trainer het veld breed houden en diepte zoeken. Als ik de bal had, moest ik acties maken en voor dreiging zorgen”, vertelt El Ghazi in gesprek met FOX Sports.

“Ik zat me niet alleen vandaag te verbijten op de bank, maar ook vorige week”, grapt de aanvaller. “Mijn benen jeukten de eerste helft om erin te komen. Opgeven komt sowieso niet voor in mijn woordenboek. Het was een mooie actie en een goede assist. Davy stond op de goede plek en kopt de bal heel goed binnen. Ik had er heel veel zin in toen ik erin kwam en ik ben blij dat ik weer minuten mocht maken. Dat is ook al twee weken geleden. Maar we hebben de drie punten gepakt en kunnen weer vooruit kijken.”

De door FOX Sports verkozen ‘Man of the Match’ kreeg zelf ook nog een aardige kans om de marge in het voordeel van Ajax te vergroten. “Normaal gaat deze bal er negen van de tien keer in. Helaas schoot ik hem net naast. Ja, het was een vervelend moment, maar we hebben gewonnen dat is het allerbelangrijkste. De sfeer is goed in de groep en we willen met z’n allen heel graag die titel winnen. Vandaag was het minder, maar hebben we wel gewonnen. Nu moeten we nog vier keer winnen en dan zijn we kampioen”, besluit El Ghazi, die volgende week hoopt te starten. “Dat is aan de trainer, maar stiekem hoop ik van wel.”