Anwar El Ghazi blikte voor de camera van de NOS terug op de 2-0 overwinning van Ajax op Excelsior. De aanvaller scoorde na een schitterende actie het openingsdoelpunt voor Ajax. “We wisten van te voren dat het lastig zou gaan worden. Kunstgras, klein veld en Excelsior dat compact gaat spelen. We moesten natuurlijk omschakelen van Celtic naar Excelsior, met alle respect. Ik denk dat we dat bij vlagen wel goed hebben gedaan,” blikt El Ghazi terug op de wedstrijd.

De 20-jarige vleugelaanvaller hield van te voren al rekening met het kleinere veld. De laatste tijd heeft de huidige topscorer van de Eredivisie al vaker te maken gehad met minder ruimte. “Dat is omdat verdedigers zich op mij gaan instellen. Ik kom nu minder vaak in een één-tegen-één situatie terecht. Daarom zal ik nu andere dingen van mezelf gaan vragen. Zo moet ik tussen de linies komen, op het juiste moment een actie inzetten en weten wanneer je een actie moet inzetten. Dat zijn allemaal eigenschappen waaraan ik moet werken.”

Ajax voetbalde zondag tegen Excelsior niet met het meest sprankelende voetbal. Desondanks zijn de prestaties in de Eredivisie uitstekend, met 16 punten uit zes wedstrijden. “We zijn over de prestaties in de competitie tevreden. Dat leeft ook in de groep. We weten wat we kunnen. We doen gewoon ons uiterste best. Natuurlijk moet het met mooi voetbal, maar de drie punten zijn het aller belangrijkste. Daar gaat het bij ons om. Liever dat we lelijk winnen, dan dat we met hartstikke mooi voetbal verliezen.” Ajax nieuws Ajax1.nl