Over aanvaller Mounir El Hamdaoui is de laatste weken veel gezegd en geschreven. In Belek, waar Ajax op trainingskamp is, komt de clubtopscorer zelf voor het eerst aan het woord. in het AD heeft El Hamdaoui het vandaag onder meer over Martin Jol, Louis van Gaal en Frank de Boer.

Voor het eerst sinds hij voor pers en publiek buiten beeld bleef, is El Hamdaoui aan het woord. ,,Er zijn zoveel verhalen geschreven, veel onwaarheden ook, maar ik kan er niet mee bezig zijn. Ze deden me ook niets. Ik ben daar heel nuchter in. Je kunt dan wel elke keer reageren, maar dan wordt er aan díe woorden weer getwijfeld. Dan hou ik me liever rustig.”

In het kort: Mounir El Hamdaoui (26) werd na de trainingswissel Jol/De Boer voor het Champions League-duel  met AC Milan gepasseerd door laatstgenoemde, was teleurgesteld en kreeg griep. Ook in geestelijk opzicht zou hij volgens De Boer niet in staat zijn te komen trainen en spelen.

De clubtopscorer (elf goals) zou lonken naar andere clubs, werd er zelfs al mee in verband gebracht. ,,Een vertrek bij Ajax is helemaal niet aan de orde. Daar is ook nooit over gesproken. Maar de voetballerij blijft de voetballerij. Je weet het natuurlijk nooit.”

In de aanloop naar de tweede seizoenshelft werd in gesprekken met trainer Frank de Boer en de directie de lucht geklaard. El Hamdaoui: ,,Alles is achter de rug. We hebben een goed gesprek gehad, nu gaan we naar de toekomst kijken.”

Terugkijkend op de eerste seizoenshelft, zegt hij het vertrek van Jol te betreuren. ,,Erg jammer dat hij weg is, omdat hij een goede trainer is  en ook een tof mens is met wie ik een goede band had. Ik kon met hem over alles praten. Hij was altijd in voor een geintje, dat ligt me wel. We hebben nog steeds contact.”

Onder de nieuwe trainer De Boer is het voetbal anders. Ajax keerde terug naar de huisstijl met vleugels. De eerste drie wedstrijden leverde dat meteen evenzoveel zeges op, maar ook meer attractiviteit  én positivisme. El Hamdaoui die en passant ook nog eens werd geveld door een keelontsteking, proefde de ‘nieuwe’ speelstijl alleen nog van de training en niet in wedstrijden.

,,Maar ik heb Louis van Gaal meegemaakt. Als een trainer dezelfde trainingsstijl als die van Van Gaal hanteert, dan  hoor je mij niet klagen. En Frank de Boer traint zo’n beetje hetzelfde als Van Gaal. Dus dat is top. Alles wordt in het voetbal gezocht. Positiespel, pass- en trapvormen, partijtjes. Het moet ook allemaal perfect verzorgd zijn. Daar hou ik van,” aldus El Hamdaoui die eerlijk is over zijn favoriete positie.

Foto: afdb.nl – BJMa