Uiteraard is ook de stoïcijnse spits van Ajax, Mounir El Hamdaoui, het rumoer op de Ajax-burelen niet ontgaan. Toch vindt hij dat de Coronel versus Cruijff-clash geen invloed mag hebben op de prestaties van de selectie.

“Daar moet je je niet door laten afleiden. Dat is geen excuus.” Lachend: “Nee, dat kun je echt de schuld niet geven,” zo vertelt hij in een interview met het magazine NUsport.

El Hamdaoui is een voorstander van extra individuele trainingen zoals Johan Cruijff betoogt.

“Lijkt me een goede zaak. Hoe meer je traint, hoe meer bagage je krijgt. Maar ik heb daar nooit over te klagen gehad. Bij Excelsior kreeg ik veel aandacht van Marco van Lochem. Bij Tottenham had ik Ricardo Moniz. Bij Willem II deed Andries Jonker dat, bij AZ Martin Haar en Marcel Bout.”

Gery Vink

“Bij Ajax heb je ook goede specialisten. Ik ben een grote fan van Gery Vink, trainer van de beloften. Ik heb bijna drie weken met hem getraind toen ik verbannen was uit de selectie. Ik heb genoten. Hij is hetzelfde type als Jonker, Bout, Moniz.”

Cruijff heeft er nooit een geheim van gemaakt meer op te hebben met oud-topvoetballers als opleiders. Dat genoemde trainers dat niet zijn, is volgens El Hamdaoui niet relevant.

“Dat interesseert me niet. Het gaat om hun kwaliteiten als trainer. Die zijn top.”

Perfecte trainingen

Dat Gery Vink op het exit-lijstje van Cruijff staat, is tegen het zere been van de spits. “Ik vind: je moet eerst met iemand werken voordat je over hem kan oordelen. Trainen met Gery was voor mij geen straf, eerder een prijs.”

“Perfecte trainingen. Alles scherp, maar wel eerlijk en positief. Je kunt ook met hem praten over van alles, met hem lachen; héérlijk. Hij is ook top voor de jeugdspelers. Gery moet blijven!”