Mounir El Hamdaoui mocht tegen Anderlecht op zijn geliefde spitspositie spelen. Ondanks een stroef begin betaalde hij het vertrouwen van Frank de Boer terug door in de tweede helft een goal te maken. “Ik speelde redelijk tot goed”, zei hij zelf.

Zondag tegen Roda JC (2-2) was hij de schlemiel door in de slotminuten een strafschop te missen. Op het Astridpark in Brussel nam hij daar revanche voor door Ajax’ derde goal te maken. Zo zag hij het zelf niet. “Zeker geen revanche”, zei hij in exclusief gesprek met Goal.com. “Dat is voetbal. De ene week gaat het goed, de andere week misschien minder. Die ervaring heb ik nu wel.”

Lucky

“Vooraf verwacht je niet dat het 0-3 wordt hier”, zei hij over de geflatteerde zege. “We zijn uitgegaan van onze kwaliteiten. Als we dat doen en gaan voetballen, komt het goed. Toch waren we een beetje lucky toen zij die penalty misten. Er knakte daarna iets bij hun, terwijl wij bleven voetballen. We kregen onze mogelijkheden en maakten er gelukkig nog twee bij.”

Zelfevaluatie

El Hamdaoui zat aanvankelijk niet in de wedstrijd. Het samenspel met vooral Miralem Sulejmani wilde niet vlotten. Halverwege de eerste helft ging het steeds beter, waarna de Marokkaanse aanvaller in de tweede helft de klik leek te hebben met zijn medespelers.  Ik vond dat ik redelijk tot goed speelde”, zei hij daar zelf over. “Als ik mezelf evalueer kan alles beter. Ik kijk vooral naar de dingen die niet goed gingen.”

Eriksen

Sinds kort speelt El Hamdaoui met de Deen Christian Eriksen achter zich. “Ik vind het lekker gaan. Als ik in de bal kom, kiest hij de diepte. Zo ging het ook bij de goal en andersom weet hij mij ook te sturen. Daar ben ik wel blij om. Ik denk dat hij gewoon een goede voetballer is. Dat zie je vaak genoeg”, aldus El Hamdaoui, die over een week in de ArenA alert wil blijven. “Voetbal kan soms raar zijn, maar als wij ons spelletje spelen komt het goed.”

Foto: afdb.nl – Oscar