Trainer Frank de Boer wil Ajax het liefst zo laten voetballen als Barcelona. Dus met een beweeglijke spits. In Belek werkt De Boer toe naar dit Barca-systeem, mét El Hamdaoui als ‘de beweeglijke nummer 9’. De Rotterdamse aanvaller heeft weer perspectief, zo schrijft het AD vandaag.

Als De Boer anderhalve maand geleden aan het roer komt te staan, staat Mounir El Hamdaoui na een dag al naast het team. Niet hij maar Siem de Jong staat begin december 2010 in de basis in de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan en wel ‘op 9’. 

El Hamdaoui is zwaar teleurgesteld over de keuze van De  Boer. Hij, nota bene de clubtopscorer en de man die Ajax tegen Kiev naar de Champions League schoot, had op meer krediet gerekend.

De trainer heeft recent Mido zien afhaken, onverwacht en tot zijn teleurstelling. De Boer benadrukt meteen: voor de spitspositie zal er geen vervanger worden aangetrokken. Er zijn troeven te over, aldus De Boer. Ook El Hamdaoui noemt hij voor de nummer 9-positie.

De aanvaller keert in Belek terug op het veld, zondag, maandag en gisteren en afgaande op die trainingen gaat de goalgetter dus straks gewoon spelen. Op z’n Barça’s.

Foto: afdb- BjMa