De selectie van Ajax trainde woensdagochtend op de Toekomst. Zonder de zieke Mounir El Hamdaoui werkt het team van Frank de Boer toe naar de eerste oefenwedstrijd van 2011. Zaterdag wacht de vriendschappelijke ontmoeting met HSV. Ronald de Boer was aandachtig toeschouwer op de Toekomst.

De tweede training van 2011 werd door de Ajacieden in alle rust afgewerkt. Daags na de drukbezochte openbare training heerste er woensdagochtend stilte op de koude Toekomst. Des te beter waren de aanwijzingen van De Boer te horen. Zowel in het Nederlands als in het Spaans maakte hij de spelers duidelijk wat hij bij de oefeningen van ze verlangde. De oefeningen, veelal met bal, vergden het uiterste van de techniek van de spelers. Het was daarbij mooi om te zien dat de 112-voudig international de oefeningen zelf telkens vlekkeloos voordeed.

Mounir El Hamdaoui was woensdagochtend niet op de Toekomst te vinden. De Marokkaan kampt nog met een keelontsteking en bleef daarom op doktersadvies thuis om verder uit te zieken. Bij afwezigheid van El Hamdaoui en de WK-gangers (zij sluiten zaterdag aan) had De Boer de beschikking over zestien veldspelers en twee keepers. Omdat Jong Ajax woensdagochtend richting Cyprus vertrok voor een trainingskamp was het verder rustig op het sportcomplex van Ajax.

Langs het veld was Ronald de Boer aandachtig toeschouwer. De tweelingbroer van Ajax’ hoofdcoach werd richting het einde van de training hartelijk begroet door Mario, die als speciale gast van de Ajax Foundation een deel van de besloten training mocht bijwonen. ,,Hé Frank!”, klonk het uit de mond van de Rotterdammer. ,,Nee, ik ben Ronald”, antwoordde Ronald, die de grap wel kon waarderen. De naamsverwarring was uiteraard niet nieuw voor hem. Nu zijn broer aan het roer van Ajax 1 staat zal het hem de komende tijd ongetwijfeld nog vaak gaan overkomen.

Bron: Ajax.nl         Foto: afdb.nl – Oscar