Wilfred Genee wist vanavond in Voetbal International te melden dat het niet zo vreemd is dat Mounir El Hamdaoui de afgelopen transferperiode geen nieuwe club wist te vinden. De aanvaller kwam namelijk met belachelijke eisen op de proppen.

Tot 1 september had El Hamdaoui de kans een nieuwe club te vinden. Aan interesse voor de Marokkaan was geen gebrek, maar uiteindelijk kwam het niet tot een transfer en zal de speler minimaal tot januari nog Ajacied blijven. Volgens de goed ingevoerde bronnen van Genee is dit voor een groot deel aan de speler zelf te wijten. El Hamdaoui wilde niks inleveren van zijn 1,8 miljoen euro aan salaris. Daarnaast kwam hij met de eis dat de geïnteresseerde clubs geen transfersom aan Ajax, maar aan de speler zelf zouden betalen.

Aangezien zowel de geïnteresseerde clubs als Ajax niet akkoord ging met de gestelde voorwaarden bleef een transfer van El Hamdaoui uit. Minimaal tot januari zal de Marokkaan zijn conditie op peil houden bij Jong Ajax, daar hij door Frank de Boer uit de selectie en kleedkamer van het eerste elftal is verbannen.

Overigens wist Gery Vink, trainer van Jong Ajax, vanavond te melden dat hij met El Hamdaoui de afspraak heeft gemaakt dat de speler niet mee hoeft naar de wedstrijden indien wordt verwacht dat hij niet nodig is en bij voorbaat al duidelijk is dat hij op de bank zal zitten. Frank de Boer wil namelijk niet dat een speler van een dergelijke leeftijd de weg van talenten verspert. Om die reden zal El Hamdaoui niet elke wedstrijd van Jong Ajax meespelen. Overigens won Jong Ajax zonder El Hamdaoui vanavond met 5-2 van de beloften van NEC.