“Mounir is rustig en gaat gewoon trainen bij Jong Ajax. Hij begrijpt het belang daarvan”, aldus de zaakwaarnemer van Mounir El Hamdaoui, Sigi Lens. “Mounir zal toch sowieso een paar maanden moeten blijven samenwerken bij Ajax. Aan het einde van het seizoen kunnen we kijken hoe de situatie dan is.”

De aanvaring in de kleedkamer in de rust van Ajax-RKC Waalwijk houdt de gemoederen al dagenlang bezig. Tot grote verbazing van Lens. “Dit is iets tussen trainer en speler, maar op persoonlijke titel wil ik er wel iets over zeggen. In mijn carrière heb ik heel wat ergere dingen meegemaakt in een kleedkamer tot vechtpartijen aan toe. Als je alle commotie ziet, dan lijkt het wel of Mounir de trainer heeft geslagen of zo. Het enige wat er zich heeft voorgedaan, is een meningsverschil. Een discussie over een spelsituatie.”

Terugzetting El Hamdaoui overdreven

“En dan hoor ik, dat het er niet om gaat, wat Mounir heeft gezegd, maar over de manier hoe hij het gezegd heeft. Kom op nou. Dat vind ik erg overdreven. Als scheidsrechters telkens iemand rood zouden geven, als ze een cynische reactie krijgen, dan kunnen ze wel aan de gang blijven. Ik vind het veel te zwaar gestraft om iemand hiervoor naar het tweede team te zetten.”

Bron: Telegraaf