Mounir El Hamdaoui heeft zich maandagochtend weer bij Ajax gemeld. De spits ontbreekt voorlopig in de selectie van de nummer drie van de eredivisie omdat hij zich donderdag tijdens de rust van het bekerduel met RKC Waalwijk zou hebben misdragen.

Frank de Boer zette El Hamdaoui terug naar Jong Ajax en wilde dat hij zich vanaf maandag bij het beloftenteam zou melden. Omdat Jong Ajax maandagavond vriendschappelijk voetbalt tegen Jong Utrecht, trainde El Hamdaoui individueel met een fysiotherapeut.

El Hamdaoui mist EL-duel

De A-selectie van Ajax was maandag vrij en bereidt zich vanaf dinsdag voor op het thuisduel in de achtste finales van de Europa League tegen Spartak Moskou. El Hamdaoui keert voor de krachtmeting van donderdag met de nummer vier van Rusland, waarvoor maandagochtend 26.000 tickets waren verkocht, niet terug in de selectie van trainer De Boer. “En daarna zullen we wel weer een keer gaan praten”, zei de voormalig assistent van Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal.

De Boer botste begin december rond zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Ajax ook al met El Hamdaoui. Hij liet de spits zonder verdere toelichting buiten de basisformatie voor het uitduel met AC Milan. El Hamdaoui meldde zich ziek, raakte geblesseerd en was vervolgens naar eigen zeggen ook geestelijk niet in staat om voor de Amsterdamse club uit te komen. Hij keerde begin januari terug bij Ajax, maar wekte binnen drie maanden weer grote ergernis bij zijn trainer.

Bron: Telegraaf