Tussen Frank de Boer en Mounir El Hamdaoui lijkt het bij Ajax niet meer goed te komen. De trainer nodigde de verbannen aanvaller zaterdag na de training uit voor een gesprek, maar El Hamdaoui weigerde de uitgestoken hand. El Hamdaoui wil alleen met De Boer om tafel in het bijzijn van zijn zaakwaarnemer Sigi Lens. El Hamdaoui blijft op die manier het bloed onder de nagels van De Boer vandaan halen. 

Via Lens liet de spits in Telesport weten dat hij het initiatief tot toenadering verwachtte van de trainer van Ajax. Zaterdag kwam De Boer dus vergeefs met dat initiatief. Wellicht dat de twee in het belang van Ajax nog komen tot een verstandshuwelijk; op de lange termijn is een breuk onvermijdelijk. Geen van de betrokken partijen reageerde.

In de rust van het bekertreffen met RKC anderhalve week geleden kregen trainer en speler het met elkaar aan de stok, omdat El Hamdaoui in woord en gebaar het gezag van De Boer ondermijnde. De coach sprak de dag daarna van „ontoelaatbaar gedrag”, maar wilde niet dieper op de zaak ingaan.

De speler zelf belde vervolgens twee bevriende media, die hij – volgens een aantal andere aanwezigen in de kleedkamer – een half en ook nog eens onjuist verhaal liet optekenen.

Siem de Jong

Afgelopen vrijdag zei De Boer dat hij van plan was met El Hamdaoui in gesprek te gaan, maar dat dit niet zou betekenen dat hij onmiddellijk weer een basisplaats zou krijgen. „Siem de Jong heeft op dit moment een streepje voor. En ook over Lorenzo Ebecilio ben ik zeer tevreden”, aldus de Noord-Hollander. „Mounir zal zich moeten bewijzen.”

In plaats daarvan streek El Hamdaoui Ajax juist opnieuw tegen de haren in door in een interview in het tv-programma ’De halve maan’ weer voor zijn beurt te spreken en De Boer onrechtvaardigheid te verwijten. De weigering om met zijn trainer in gesprek te gaan, is zeker voor een relatie op termijn de bekende druppel, die de emmer doet overlopen.

De fans hadden hun buik al helemaal vol van El Hamdaoui. De directie is aan zet. Algemeen directeur Rik van den Boog van Ajax wilde daar niet op reageren.

Tekening: Henk Veen