Volgens Hamburger Morgenpost is het nog maar de vraag of Eljero Elia de tweede seizoenshelft met Hamburger SV zal hervatten. De aanvaller wenst weinig duidelijkheid te geven over zijn sportieve toekomst en op de achtergrond speelt de vermeende belangstelling van Liverpool. Eerder werd al duidelijk dat de Oranje-international een prijskaartje van elf miljoen euro heeft.

Volgens diverse Britse tabloids was Elia zaterdag aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tussen Liverpool en Bolton Wanderers. De aanvaller zou volgens de lokale krant al overeenstemming over zijn persoonlijke voorwaarden hebben bereikt. Elia was zondag niet bijzonder spraakzaam. “Mijn toekomst? Vraag maar aan de technisch directeur”, antwoordde Elia. “Of ik zaterdag in Liverpool was? Sorry, maar ik moet nu weg”, benadrukte de geboren Voorburger.

De 23-jarige Elia zou bij de Merseyside-club de vervanger van landgenoot Ryan Babel moeten worden, maar ook een transfer naar VfL Wolfsburg is een optie. De landskampioen van 2009 heeft al geruime tijd belangstelling. Volgens de lokale krant is de kans klein dat Elia in de oefenwedstrijd van die Rothosen tegen Ajax op 8 januari nog van de partij is. Trainer Armin Veh weet van niets. “Ik ga ervan uit dat ik geen enkele speler moet uitzwaaien.”

Tekst: Voetbalzone