Toby Alderweireld is blij met het drukke programma dat voor de boeg staat. ”Ik vind het wel prettig. Liever om de drie, vier dagen vol aan de bak dan zeven dagen achtereen trainen.  Ik ga ervan uit dat de indeling van de competitie eerlijk verloopt, dus dan kun je op zo’n zware reeks stuiten”, aldus de Belg tegenover NUsport.

Champions League

De 22-jarige verdediger heeft ook een mening over het verwachtingspatroon in de Champions League. ”We hebben vorig seizoen een niet al te beste indruk in de Champions League achtergelaten, op het slotduel tegen AC Milan na. We hebben nu de kans om onze naam op te poetsen. Dat mensen nu teleurgesteld zijn als we niet van een Franse klasseploeg als Olympique Lyon winnen, geeft aan dat we best al wat hebben laten zien dit seizoen.”

Eredivisie

Alderweireld geeft ook aan dat ze dit jaar dé te kloppen ploeg zijn. ”In Nederland is er bij veel clubs aversie tegen Ajax, daar komt nu nog bij dat we kampioen zijn. Elk team geeft duizend procent tegen ons, maar daar worden wij alleen maar beter van.”