Urby Emanuelson zet zijn carrière met onmiddellijke ingang voort in Italië. De linkspoot van Ajax staat op het punt een contract voor 3,5 jaar te tekenen bij AC Milan.

Emanuelsons zaakwaarnemer Mino Raiola voerde zaterdagochtend in Amsterdam onderhandelingen over een onmiddellijke overstap naar de koploper in de Serie A. Aanvankelijk leek het er nog op dat de Ajacied pas deze zomer naar Milaan zou vertrekken.

AC Milan zoekt al enige tijd naar een linkerverdediger en had aanvankelijk zijn zinnen gezet op Retro Ziegler van Sampdoria. Door bemiddeling van Raiola, ook de zaakwaarnemer van Milan-vedetten Zlatan Ibrahimovic en Robinho, kwam de Italiaanse topclub uiteindelijk bij Emanuelson uit.

Voor de 24-jarige Emanuelson is AC Milan duidelijk de hoofdprijs. De linkspoot is bezig aan zijn zevende seizoen in Amsterdam en zag de afgelopen jaren de ene na de andere leeftijdsgenoot vertrekken naar een buitenlandse topclub. De Amsterdammer was in de jeugd altijd een talentvolle nummer tien maar in het eerste elftal was nooit duidelijk wat nu zijn beste positie was.

Als linksbuiten maakte hij een aantal schitterende treffers, maar bleef zijn geringe rendement ook een bron van zorg. Als opbouwend sterke linksback speelde hij een aantal sterke wedstrijden, maar kwam hij ook wel eens in de problemen omdat hij de defensieve kwaliteiten van een echte verdediger miste.

In Italië krijgt hij echter de kans als linksback in een competitie waar buitenspelers een uitzondering zijn. Voor Emanuelson is dat een uitstekend podium.

Bron: VI