De kans is groot dat Urby Emanuelson morgen al debuteert voor AC Milan in de uitwedstrijd bij Sampdoria. Dat meldt het AD. ,,Na de keuring zei de trainer: je behoort tot de wedstrijdselectie voor woensdag,” zegt de Amsterdammer, die Clarence Seedorf ontmoette en ook nog even bij Wesley Sneijder langs ging.

Naar huis? Nee, Urby Emanuelson mocht zondag nog niet naar huis nadat hij zijn nieuwe ploeg AC Milan aan het werk had gezien tegen Cesena. ,,Wesley Sneijder belde. Of ik eerst bij hem nog effe langs kwam. ‘Je kan niet in Milaan komen zonder dat ik je welkom heb geheten’, zei hij. Dus ben ik ‘s avonds laat nog bij hem langs gegaan. Heel leuk.”

Het bezoek aan de Sneijdertjes was het hoogtepunt van een hectische zondag waarop AC Milan en Ajax een akkoord bereikten over de overgang van Urby Emanuelson. Een droom kwam uit voor de Amsterdammer. ,,AC Milan is toch een beetje het Ajax van Italië,” prees hij zijn nieuwe club.

,,Vond ik toch spannend, ja, ik was nog nooit medisch gekeurd,” blikt hij terug. ,,Kwart voor acht ‘s morgens werd ik opgehaald, werd ik naar het ziekenhuis gereden waar de keuring plaatsvond. Werd er een hartfilmpje gemaakt, moest ik urine inleveren. Toen weer naar een ander ziekenhuis. Scan gemaakt van mijn enkel en knie en daarna naar het Milan-lab. Kreeg ik ook een conditieprikkel. Vijftien minuten snellopen op de band. Geslaagd, ja. Alles was goed. Was ik opgelucht over, ja. Milan staat toch bekend om z’n uitgebreide lab,” aldus Emanuelson.

Vandaag traint hij voor het eerst mee met de Rossoneri.

Foto: afdb.nl – BJMa