Urby Emanuelson zet zijn carrière voort in Italië. De linkspoot van Ajax tekent deze week waarschijnlijk al een meerjarig contract bij AC Milan. Emanuelson vertrekt in principe pas aan het einde van dit seizoen.

AC Milan zoekt al enige tijd naar een linksachter en had aanvankelijk zijn zinnen gezet op Retro Ziegler van Sampdoria. Door bemiddeling van Mino Raiola, zaakwaarnemer van Milan-vedetten Zlatan Ibrahimovic en Robinho, zou de Italiaanse topclub uiteindelijk voor Emanuelson kunnen kiezen.

AC Milan onderzoekt echter ook de mogelijkheid om de linkspoot al eerder over te nemen. Een delegatie van AC Milan zou volgende week naar Nederland vliegen om daarover te onderhandelen met de Amsterdammers.

Voor de 24-jarige Emanuelson is AC Milan duidelijk de hoofdprijs. De linkspoot is bezig aan zijn zevende seizoen in Amsterdam en zag de afgelopen jaren de ene na de andere leeftijdsgenoot vertrekken naar een buitenlandse topclub. De Amsterdammer was in de jeugd altijd een talentvolle nummer tien maar in het eerste elftal was nooit duidelijk wat nu zijn beste positie was.

Als linksbuiten maakte hij een aantal schitterende treffers, maar bleef zijn geringe rendement ook een bron van zorg. Als opbouwend sterke linksback speelde hij een aantal sterke wedstrijden, maar kwam hij ook wel eens in de problemen omdat hij de defensieve kwaliteiten van een echte verdediger miste.

In Italië krijgt hij echter de kans als linksback in een competitie waar buitenspelers een uitzondering zijn. Voor Emanuelson is dat een uitstekend podium. Als de linkspoot in juli naar AC Milan vertrekt zal Ajax geen transfersom ontvangen.

Het is niet bepaald de eerste keer dat een Ajacied transfervrij naar AC Milan vertrekt. In de jaren negentig van de vorige eeuw gingen Edgar Davids, Michael Reiziger, Patrick Kluivert en Winston Bogarde hem voor.

Bron: VI                   Foto: afdb.nl – Oscar