© Proshots

Donny van de Beek heeft in de nieuwe Voetbal International voor het eerst in de media gereageerd op het noodlot dat begin deze maand bij zijn vriend Abdelhak Nouri toesloeg. De 20-jarige middenvelder zakte in elkaar en moest op het veld worden gereanimeerd. De droom om dit seizoen samen in het eerste van Ajax te spelen spatte abrupt uiteen. “Dat doet pijn, veel pijn”, begint Van de Beek.

“Appie is voor mij meer dan een ploeggenoot, hij is al zo lang een vriend. Niet alleen van mij, maar van onze familie. En andersom ook. Ik kan er daarom ook niets meer over zeggen. Het raakt me diep, ik ben er te geëmotioneerd van en die emoties moet ik nog een plek geven. Dat heeft tijd nodig.”

Van de Beek kreeg de afgelopen tijd veel interviewaanvragen, maar is eigenlijk nog te emotioneel om er over te praten. “Pfff, het is niet te bevatten. Enorm pijnlijk en ik zal het allemaal moeten verwerken. In de afgelopen weken willen veel mensen van de media, tot Marokkaanse zenders aan toe, weten wat ik voel en vind. Maar ik kan het nog niet, ben ook te emotioneel om erover te praten, zit nog midden in het verwerkingsproces. Geen idee hoe lang dat zal duren.”