In een goed gevulde Amsterdam ArenA heeft Ajax vanavond de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg met 1-1 gelijkgespeeld. Doelpunten werden gemaakt door Davy Klaassen en Kevin de Bruyne.

Eerder op de dag eindigde een ontmoeting tussen de ‘B-ploeg’ van Ajax en Wolfsburg U23 in een 1-1 gelijkspel, een eindstand die beide hoofdmachten, na een bij vlagen aantrekkelijke oefenwedstrijd, ook op het scorebord lieten staan na het laatste fluitsignaal.

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor de bezoekende ploeg, een afstandsschot van rechtsback Jung, een volley van Naldo na een afgeslagen corner en een harde vrije trap van diezelfde Naldo brachten Ajax echter niet aan het wankelen. De thuisploeg vocht zich terug in de wedstrijd. Zelf zette de ploeg van trainer Frank de Boer de Duitsers vroeg onder druk, terwijl ze zichzelf relatief eenvoudig onder de druk uit wisten te voetballen. Het voetbal van de thuisploeg resulteerde in een aantal mooie aanvallen. Na een kwartier wist Sinkgraven met een mooie pass over grote afstand El Ghazi weg te sturen aan de rechterkant. De aanvaller glipte langs zijn tegenstander naar binnen en schoot met links de bal voorlangs. Een paar minuten later schoot ook Bazoer de bal rakelings naast na een prachtige aanval die begon met een inspeelpass van Riedewald.

Na een klein half uur spelen liet Riedewald aan het aanwezige publiek zien waarom Frank de Boer hem momenteel het vertrouwen geeft, met een prachtige tackle op de bal voorkwam hij een snelle tegenstoot van de bezoekers. Na wat kleine speldenprikjes over een weer in het vervolg van de eerste helft kreeg Ajax in de slotfase van de eerste 45 minuten nog een grote kans. Na goed druk zetten van Davy Klaassen en een slim hakballetje van de nieuwe aanvoerder van Ajax gaf hij Fischer een doortocht naar het vijandelijke doel. De Deense linksbuiten kwam echter net niet lekker uit en zag een zacht puntertje via de voeten van de doelman naast het doel verdwijnen. Uit de hoekschop die daaruit voort kwam kreeg Veltman nog tot tweemaal toe een goede kans, eerst werd hij bij het koppen nog gehinderd door Naldo, een paar tellen later kon hij net niet op tijd bij de bal komen om tot scoren te komen. En zo bleef het bij de rust zoals het begon. 0-0.

Na de rust verscheen Ajax ongewijzigd aan de aftrap voor de tweede helft, waar Wolfsburg met liefst 7 nieuwe spelers het veld betrad. Onder andere Ivan Perišić, Niklas Bendtner en Kevin de Bruyne kwamen in de ploeg bij de bezoekers. Voornamelijk Perišić leek er zin in te hebben, want in de eerste fase na rust nam hij uit diverse posities het doel van Jasper Cillessen onder vuur, slechts eenmaal moest de doelman handelend optreden, de andere keren verdween de bal vrij ruim naast of over het doel. Tussen de schoten van de Kroaat door was El Ghazi wel dicht bij de openingstreffer, hij zag zijn schot goed uit de benedenhoek gehaald worden door de Belgische reservedoelman Koen Casteels.

Met ongeveer een uur op de klok verlieten Anwar El Ghazi en Viktor Fischer het veld, en in de plaats van beide buitenspelers kwamen Lasse Schöne en Queensy Menig erin. De laatste kon een paar minuten na zijn invalbeurt direct zijn stempel op de wedstrijd drukken. De linksbuiten werd door Mitchell Dijks goed weggestuurd, plaatste een versnelling en wist de bal perfect voor te geven op de inlopende Klaassen. De blonde motor van het Ajax middenveld zette zijn hoofd uitstekend tegen de bal en kopte de bal hard achter doelman Casteels. 1-0.

Menig leek zich nog even in de wolken te bevinden na zijn uitstekende assist, want nog geen minuut later leverde de aanvaller de bal slordig in. Kevin de Bruyne werd aangespeeld, ontdeed zich met een mooie versnelling van Riedewald en schoof de bal goed geplaatst langs Cillessen. 1-1.

Een kwartier voor tijd kreeg John Heitinga een groots welkom van het thuispubliek bij zijn terugkeer in de ArenA, en ook nieuwkomer Amin Younes die zijn eerste speelminuten in het shirt van Ajax maakte kreeg een groot applaus bij het betreden van het veld. De wedstrijd leverde tot het einde nog drie hoogtepunten op, eerst werd een vrije trap van Schöne door Casteels over het doel gewerkt, even later was het Ivan Perišić die de paal wist te raken met een knappe kopbal en tot slot wist de reservedoelman van Wolfsburg nog een schot van Menig onschadelijk te maken.

Voor Ajax wacht nog de oefenwedstrijd tegen Saint-Etienne van aanstaande woensdag om 19:30, voordat de ploeg echt aan de bak moet. Op 28 of 29 juli wacht namelijk de eerste ontmoeting in de voorronde Champions League met Rapid Wien.Ajax nieuws Ajax1.nl