De directie van Ajax was na de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen PSV even klaar met Erik ten Hag en zou de trainer op zijn vingers hebben getikt, zo vertelde Valentijn Driessen maandagavond bij Natafalen op FOX Sports.

Tijdens de topper in Eindhoven moest Ajax het doen zonder aanvoerder Matthijs de Ligt, waarna Ten Hag koos voor een verdedigend centrum met Frenkie de Jong en Daley Blind, wat hopeloos verkeerd uitpakte. “Vanaf dat moment zijn er gesprekken geweest. Er waren gesprekken met spelers, met de directie en met de andere trainers. Ten Hag heeft zich aangepast. Dat is een kwaliteit en daarom verdient hij alle lof”, zegt Driessen.

Ook Ziyech en Tadic zouden hun zegje hebben mogen doen bij de trainer. “Ziyech wil een vrije rol. Tadic gaf aan dat er veel zaken waren die besproken moesten worden met de trainer. Daar is eindelijk iets mee gedaan. Dat is het grote verschil na PSV, want toen was de directie echt klaar met hem. Onder andere vanwege het rouleren. Gravenberch kwam er drie minuten voor tijd in… Er is een aantal dingen gebeurd waar hij op is aangesproken. Hij pakt het heel goed op.”

Na de nederlaag tegen PSV op 23 september verloren de Amsterdammers geen wedstrijd meer. In de Eredivisie werden alle wedstrijden gewonnen, terwijl in Champions League Bayern München en Benfica op 1-1 werden gehouden.

Salarisplafond verleden tijd: ‘Hij verdient meer dan 3,5 miljoen euro’