Christian Eriksen werd de afgelopen dagen nadrukkelijk in verband gebracht met AC Milan. Naar verluidt zouden de Rosseneri zo’n 11 miljoen euro over hebben voor de zeer getalenteerde Deen. Maar hij twijfelde geen moment.

‘Milan is een grote club. Maar ik vind Ajax óók een grote club. Dus blijf ik liever in Amsterdam,’ vertelde de middenvelder aan Voetbal International, waar hij ook tegen vertelde dat zijn ontwikkeling op het moment centraal staat.

‘In Denemarken heb ik het stapje voor stapje gedaan en daarna heb ik de keuze voor Ajax heel bewust gemaakt. Omdat je hier als jonge speler de mogelijkheid krijgt je te ontwikkelen. En onder de nieuwe trainer krijg ik een kans op de positie waar ik het best uit de voeten kan, centraal op het middenveld.’

‘Bovendien staat positiespel en veel beweging in de ploeg nu centraal; dat past goed bij mijn manier van voetballen. Dus mijn doelen voor de komende tijd liggen bij Ajax: zoveel mogelijk in de basis spelen, belangrijk worden voor de ploeg, meer goals maken.’